Aanbieders van inboedelverzekeringen

Eerst en vooral verduidelijken we even wat een inboedelverzekering precies is. Kortweg kunnen we stellen dat je met het afsluiten van een inboedelverzekering alle spullen in je woning (huur- en koopwoning) verzekert tegen schadegevallen, zoals bijvoorbeeld brand. Wanneer je dan met een schadegeval geconfronteerd wordt, zal je verzekering bij bewezen oorzaak een gedeelte van de kosten op zich nemen.

Verschillende aanbieders

Zaak is uiteraard dat je correct een verzekering hiervoor hebt afgesloten en je verzekeringspremies hiervoor nauwgezet betaalt.
Omdat inboedelverzekeringen door verschillende verzekeringsmaatschappijen aangeboden worden is het voor jou een goede zaak deze verschillende verzekeringen even naast elkaar te leggen. Je kan veel geld besparen door inboedelverzekeringen te vergelijken. Immers het loont niet je premies te betalen als je bij een schadegeval niet de service en vergoeding krijgt die je ervan verwacht. Je premie hangt af van de waarde van de te verzekeren goederen. Het loont uiteraard niet deze waarde te hoog te leggen waardoor je premie hoger zal uitvallen maar het loont evenmin deze waarde te laag te leggen waardoor je bij een eventueel schadegeval zelf nog kosten zal moeten dragen. Laat je dus zeker goed informeren en laat in elk geval offertes opmaken specifiek gebaseerd op jouw situatie en de waarde van jou te verzekeren spullen. Sommige aanbieders rekenen een forfait aan wat wil zeggen dat de maatschappij pas vanaf een bepaald bedrag aan schade zal uitkeren en dat al hetgeen minder is door jou zal moeten betaald worden. Dit kan een groot verschil in de premie uitmaken maar het is aan jou om te beslissen of je deze formule wenst of niet.

Uitgebreide service tegen een aanvaardbare premie

Welke verzekering je uiteindelijk kiest hangt geheel van jou af maar je kan je een hoop kosten en kopzorgen besparen door een verzekering uit te kiezen die een uitgebreide service biedt tegen een aanvaardbare premie. Ga dus zeker niet over één nacht ijs en laat je terdege informeren. Je hebt hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo kan je bij verschillende maatschappijen langsgaan maar je kan ook de op internet te vinden vergelijkingstools gebruiken. Hier krijg je na ingave van je gegevens onmiddellijk een overzicht van alle maatschappijen die je hiermee kunnen helpen met hun contactgegevens.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *