Dakkapel prijs hangt af van de grootte

Bij het zoeken naar een leverancier van een dakkapel vallen de grote prijsverschillen op. Natuurlijk ga je voor de goedkoopste, want met het geld dat je dan uitspaart, kun je fijn wat anders doen, toch? Maar pas op. Dakkapel prijzen variëren niet voor niets. Een dakkapel prijs hangt van diverse factoren af. Factoren die van invloed zijn op de prijs van een dakkapel zijn:

Formaat

Hoe groter de dakkapel, des te duurder. Prefab dakkapellen zijn verkrijgbaar vanaf 2 meter tot wel 10 meter lang. Een te kleine dakkapel is geen verfraaiing van uw huis en voegt weinig meerwaarde toe aan de zolderruimte. Een dakkapel van Windak zorgt er echter voor dat je dakkapel een betere uitstraling krijgt. Hierdoor kan je bijvoorbeeld meer meubels kwijt op je zolderkamer of woonkamer.

Vorm

Een dakkapel met een plat dak is goedkoop in aanschaf en in vele gevallen zonder vergunning te plaatsen, maar is duurder in onderhoud. Een dakkapel met een schuin dak geeft is wat duurder maar geeft wel een mooie sjieke uitstraling en vermeerdert de waarde van uw huis. De duurste oplossing is een dakkapel met een zadeldak, dat prachtig past bij een klassiek huis.

Materialen

Een houten dakkapel is goedkoop maar moet regelmatig geschilderd worden. Polyester is iets duurder, maar wordt toch het meest gebruikt vanwege het duurzame gemak. Let ook op of de dakkapel geïsoleerd is en voorzien van dubbel glas: met enkel glas gaat uw energierekening zoveel omhoog dat het op de lange duur goedkoper is om direct een goed geïsoleerde dakkapel te kiezen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *