De granieten eettafel

Een granieten eettafel is sierlijk en elegant en een mooie aanwinst in je huis of tuin. Graniet is namelijk vorstbestendig, weinig poreus en zeer hard. Magma word ondergronds gestold en zo ontstaat graniet. Een granieten eettafel kun je zowel binnen als buiten neerzetten en je kunt kiezen of je de poten van de tafel ook in het graniet wilt hebben of dat je liever een roest vrij stalen poten gebruikt. Dat is natuurlijk afhankelijk van je eigen smaak.

 

De kleuren

 

Die smaak geld ook voor de kleuren. Granieten tafelbladen zijn leverbaar in veel verschillende kleuren. Maar de meest voorkomende kleuren zijn toch wel grijs, zwart of tan brown. Dan kun je kiezen uit zoet, gevlamd of gepolijst. Een granieten eettafel heeft een afmeting van 90/100/110 of 120 cm breed en de lengte varieert van 140 cm tot 3 meter. De dikte is meestal 30 mm maar ze zijn ook leverbaar in 20 mm. Ook de vorm kun je zelf kiezen, wil je rond, vierkant of toch liever langwerpig? Wil je ronde hoeken of juist weer niet? Wil je het tafelblad liggend of zwevend hebben? Je kunt alle kanten op met graniet.

 

Makkelijk in het onderhoud

 

Een granieten eettafel is ook makkelijk in het onderhoud. Even afnemen met een natte doek en klaar ben je. Gebruik een harde borstel maar geen schuurspons. Eventueel kun je hem behandelen met olie. En wil je de mooie glans weer terug zet hem dan even in de wax. Zet de tafel niet onder bomen of struiken want de aanslag hiervan is lastig te verwijderen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *