De moderne slaapkamer

Ben je net verhuisd? Of toe aan een nieuwe inrichting? Met een verhuizing ga je vaak bij jezelf ten rade of je je huidige inrichting nog wel zo leuk vindt. Bij de aankoop van een eerste huis is de kans groot dat je de hele inboedel nog bij elkaar moet verzamelen. Wat de reden ook is, wanneer je de slaapkamer in gaat richten moet je vooraf nadenken over de stijl en sfeer die je de kamer mee wilt geven. De moderne stijl is waar dit artikel over gaat, natuurlijk is het compleet wanneer je de hele woning modern inricht.

De moderne slaapkamer kenmerkt zich door een strakke uitstraling zonder al te veel tierelantijnen. Voor de slaapkamer is dit perfect omdat het rust uitstraalt en dit is natuurlijk precies wat een slaapkamer uit zou moeten stralen. Hoe richt je je slaapkamer mooi en modern in?

Meubels

Zoals bij elke interieurstijl moet er ook bij een moderne kamer meubilair uitgekozen worden. Wanneer je echt uit wilt pakken kun je kiezen voor meubels op maat, zo kun je alles helemaal naar jouw zin inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een inbouwkast die perfect op maat is en met de indeling die jij zelf bepaalt hebt. Een boxspring staat ook erg goed bij een moderne stijl, kijk voor een fijne boxspring eens op de site van slaaploods.nl. Je ziet dat er veel varianten zijn, een boxspring is vaak wat hoger en heeft hierdoor een luxe uitstraling.

Probeer je kamer zo rustig mogelijk te houden, dus koop vooral niet te veel meubels. Een bed, nachtkastjes en een mooie kast moeten voldoende zijn.

Verlichting en vloeren

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de slaapkamer, zorg dat je een nachtlampje hebt om eventueel een boek te lezen wanneer je nog niet kunt slapen. Verder is het belangrijk om fijne verlichting te hebben, je kunt kiezen voor design lampen met een strakke uitstraling, maar je kunt ook de verlichting wat minder op laten vallen door een neutraal model te kiezen.

Voor vloeren geldt eigenlijk hetzelfde, je kunt kiezen voor een wat opvallendere vloer of een neutrale vloer. Zelf zou ik een neutrale vloer aanraden en niet voor vloerbedekking kiezen. Vloerbedekking trekt stof aan en kun je lastiger schoonmaken dan bijvoorbeeld een houten vloer of laminaat.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *