Een dakkapel: ruimte creëren in een handomdraai

Het plaatsen van een dakkapel voor meer lichtinval en creëert extra ruimte op zolder of in een kamer. Een dakkapel doorbreekt je schuine dak en is zo ook de meest eenvoudige manier om je kamer onder dak alsnog een volwaardige rechte muur te bezorgen. Voor de prijs hoef je het alvast niet te laten. Want alhoewel het plaatsen van een dakkapel niet echt goedkoop is, bestaan er ook hier vele variaties én het is nog altijd goedkoper dan een extra volume aan je huis laten bouwen of de muren van een volledige verdieping verhogen.
Wie, wat en hoe?
Eenmaal de beslissing om een dakkapel te plaatsen genomen is, heb je nog een heleboel extra keuzes te maken.
Ben je een handige Harry of Henriëtte? Dan kan je je dakkapel, die je al dan niet vooraf op maat laat maken, zelf in elkaar knutselen. Dit is met voorsprong de goedkoopste oplossing, maar heeft wel als nadeel dat eventuele foutjes snel gemaakt zijn.
Voel je je niet helemaal zeker? Schakel dan vooral een vakman in, waarbij je opnieuw de keuze hebt tussen het laten plaatsen van een prefab dakkapel of het ter plaatse laten bouwen. Hou er rekening mee dat een prefab exemplaar wel sneller geplaatst is, maar uiteraard enkele beperkingen kent qua afmeting en uitvoering. Wanneer je je dakkapel volledig ter plaatse door een vakman laat bouwen, kan je dan weer samen met hem een hoogstpersoonlijk ontwerp tekenen, waarbij rekening gehouden wordt met al jouw wensen en verlangens.
Wat kost dat?
Uiteraard zal de keuze die je maakt bepalend zijn voor de prijs, reken daar nog bij dat dakkapellen in verschillende materialen kunnen worden geleverd of gebouwd, en je krijgt een haast eindeloze variatie in prijzen. Dakkapel kosten kunnen behoorlijk variëren. Als richtlijn kan je wel stellen dat je voor de eenvoudigste basisuitvoering die je zelf plaatst mag rekenen op een uitgave van zo’n 3.000 euro. Extra vakmannen, speciale maten en luxueuze materialen kunnen de prijs enkel nog laten stijgen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *