Het onderhoud van een laminaatvloer

Een laminaat vloer is snel gelegd en gemakkelijk te onderhouden, hier zijn enkele tips om je laminaat vloer weer als nieuw te krijgen.

Je laminaat vloer zit onder stof en kruimels

Een stofzuiger, stoffer en blik of een handige robotstofzuiger. Dit zijn enkele manieren om dat lastige stof te verbannen. Dierenharen blijven niet plakken aan je laminaat vloer dus hier moet je niets extra voor doen.
Een gewone borstel gebruiken is niet aan te raden omdat een laminaat vloer glad is door de beschermende folie. Door een borstel te gebruiken verplaats je het stof of de kruimels alleen maar.

Je laminaat vloer is een vlekkenparadijs

Ken je de uitdrukking “dweilen met een open kraan”? Dit doe je dus niet met je laminaat. Je beschermfolie gaat er dan aan en je laminaat vloer buigt om door het vocht.

Om te dweilen gebruik je maar een licht vochtig (microfiber) doekje. Je beschermfolie wordt hierdoor niet eraf geboend en eventuele vlekken verdwijnen zo. Een microfiber doek neemt ook alle achtergebleven stof op. Een systeem zoals Swiffer is ideaal voor je laminaat vloer en berg je snel en compact op in een vergeten hoek of smalle kast.

Tegenwoordig kan je al heel wat goedkopere doekjes vinden die hier op passen in je favoriete supermarkt.

Krassen en vegen op je laminaat vloer

Met een gewone gom kan je al heel wat krassen en vegen weggommen. Dit doordat het meestal maar op de oppervlakte van je beschermfolie zit. Doe dit rustig en na enkele tellen is de veeg verdwenen!

Er zitten gaten in je laminaat vloer

Een stilettohak is een ware marteling voor elke vrouw. Maar je laminaat vloer lijdt er ook onder. Heb je iets te hard met je hakken op je laminaat vloer gedanst of heeft iemand die bowling bal toch laten vallen?

Gebruik een houtvulmiddel om kleine gaten op te vullen in dezelfde kleur als je laminaat vloer. Schuur het overtollige vulmiddel weg en je laminaat vloer is weer opgelapt.

Is het gat toch wel heel groot? Vervang dan de beschadigde planken door je laminaat vloer los te klikken en er nieuwe planken tussen te steken. Een nuttig project tijdens het weekend.

Wees voorzichtig en geef je laminaat vloer af en toe eens wat welverdiende liefde. Is je laminaat vloer toch aan zijn einde toe, dan kan je die goedkoop en snel vervangen. Misschien is het wel eens tijd voor een rode laminaat vloer?

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *