Ladegeleiders en schuifdeuren

Wanneer je zelf een kastmeubel wilt maken is het goed om te denken aan schuifdeuren. Deze zijn ruimtebesparend en zien er goed en uniek uit. Schuifdeuren kunnen gemonteerd worden met ladegeleiders. Lees hier meer over het gebruik van ladegeleiders en schuifdeuren.

 

Ladegeleiders

Ladegeleiders worden voor verschillende redenen gebruikt. Ze komen van pas wanneer er een meubellade of keukenlade kapot is. Ook wanneer de laden niet meer vlot willen openen of sluiten kan dit verholpen worden door het plaatsten van ladegeleiders. Ladegeleiders komen zowel voor in de meubelbouw als in de industrie.
 

Soorten ladegeleiders

Er bestaan zowel kogelladegeleiders als ladegeleiders met een rol. De eerste bieden de meeste stabiliteit voor een horizontaal vlak. De ladegeleiders met een rol echter gaan zorgen voor het meer gelijkmatig in- en uitrollen van de lade. Beide ladegeleiders zijn zowel terug te vinden in verzinkt als in nylon.
 

Schuifdeuren

Het principe van een schuifdeur berust op het feit dat het uit één of meerdere beweegbare deuren bestaat. Ze beweegt zijwaarts bij het openen en sluiten. Een schuifdeur wordt ook wel een roldeur genoemd. Er bestaan twee soorten schuifdeuren, namelijk: hangende schuifdeuren en bodemrollende schuifdeuren.
 

Hangende schuifdeuren

Hangende schuifdeuren berusten op het principe dat er geen onder rail is op de vloer of het tapijt. Het is mogelijk om een scheidingswand te maken door de hulp van enkele rails.
 

Schuifdeuren bodem rollend

Dit zijn stabielere schuifdeuren. De reden hiervoor is dat ze zowel een onder- als een bovenleiding heeft. Al het gewicht van de schuifwand richt zich op de onder rail, daarom is het niet nodig om een zware constructie te bouwen aan de bovenzijde.
Als er een goede kwaliteit gewenst is van de schuifdeur, is het van groot belang dat de juiste deurscharnieren gebruikt worden. De deurscharnieren zorgen er namelijk voor dat de schuifdeur soepel en gemakkelijk geopend en gesloten kan worden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *