Meubelinrichting bij het samenwonen

Jaarlijks gaan er ruim 90.000 stellen samenwonen. Dit betekent niet alleen een nieuw leven samen, maar ook het opnieuw inrichten van de woning. Op het gebied van meubelen betekent dit vaak dat er een hoop spullen worden weggegeven of verkocht. Eén op de vier stellen gaat zelfs voor een geheel nieuw interieur dat zij samen willen inrichten. Meubelen zoals stoelen, eettafels en loungesets zijn bijvoorbeeld belangrijke onderdelen die een woning een bepaalde sfeer geven. De vraag is alleen nog, hoe makkelijk is het om het met elkaar eens te worden?

Niet iedereen heeft dezelfde smaak

Een woning samen inrichten is echter niet altijd even makkelijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je als stel niet de zelfde smaak hebt op het gebied van meubelen. Gelukkig is er op een groot aantal woonsites een breed aanbod te vinden aan producten waardoor het vinden van het juiste product waar je als stel beide van houdt mogelijk is. Door het aanbieden van veel verschillende stijlen en soorten zit er altijd wel iets bij dat tot de verbeelding spreekt. Voordat je als stel op zoekt gaan naar leuke opfleuringen voor in de woning is het verstandig om met elkaar te bespreken wat voor stijl je beide mooi vindt. De één houdt bijvoorbeeld erg veel van antiek en de ander mogelijk meer van modern. Om ruzie te voorkomen bij het uitzoeken van meubels is het goed om van elkaar te weten wat er mooi wordt gevonden en wat er absoluut niet in de smaak valt.

Budget verschilt per leeftijd

Stellen tussen de leeftijd van 20-24 jaar die voor het eerst gaan samenwonen en die hun woning in een hele nieuwe stijl willen inrichten geven ruim €2500,- aan het kopen van meubels. Oudere stellen van boven de 40 geven zelfs meer dan het dubbele uit! Zo zie je maar dat meubels voor iedereen belangrijk zijn en onmisbaar zijn in iedereen woning.

Gastblog door Linda van Beek van http://www.traplift-wijzer.nl/ de site voor Onafhankelijk Trapliften advies en informatie.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *