Meubels importeren vanuit China

Je bent op zoek naar nieuwe meubels voor je woning, maar moet daarvoor wel eerst contact opnemen met een fabrikant in China, aangezien je daar de meubels hebt gezien toen je aan het surfen was op Google.

China is jaren het land geweest met wie men zaken deed om goedkoper uit te zijn. Maar zaken doen met het buitenland levert ook een probleem op. Want hoe inspecteer je de kwaliteit van meubels die je wilt kopen?

Wat is kwaliteit?

Kwaliteit garandeert dat het artikel goed en kundig in elkaar zit. Maar de maatstaven hiervoor kunnen nogal verschillen. Uit het verleden is gebleken dat in China de kwaliteitsnorm anders geïnterpreteerd wordt dan hier. Dit levert dus extra problemen op!

Vastleggen.

Om zeker te zijn dat afspraken goed overkomen is het aan te bevelen de afspraken zwart op wit vast te leggen. Vermeld hierin ook duidelijk de eisen die gesteld worden aan de kwaliteit van de meubels! Duidelijke afspraken over een inspectie geeft extra druk om de kwaliteit hoog te houden! Daarnaast voorkomt het ellenlange discussies achteraf. De meubels

Zelf meubels inspecteren of laten doen?

Kwaliteitsinspectie in China heeft het meeste zin vóór verscheping.Het is natuurlijk mogelijk om zelf de inspectie uit te voeren. Hierbij kan je zelf duidelijkheid scheppen in wat je verwacht en zie je met eigen ogen of het ook goed gaat. Uiteraard is dit niet voor iedereen haalbaar. Een extern bureau inschakelen is dan een goede optie. Dit externe bureau zal duidelijke instructies moeten krijgen over de te controleren goederen. Denk hierbij aan China Import Leads. Zij zijn een betrouwbare partij hiervoor.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *