Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl is al geruime tijd een populaire stijl, die je ook vandaag de dag nog veel voorbij ziet komen. Wij zijn er helemaal verliefd op geworden en jij misschien ook we. Daarom geven we een aantal tips over hoe je jouw huis in de Scandinavische woonstijl kunt stijlen.

Scandinavische woonstijl

De Scandinavische stijl straalt puurheid, open, rust en licht uit. Dit is de basis en deze vier punten moet je ten allen tijden, bij alles, in gedachte houden als je de Scandinavische stijl thuis wilt creëren. De basiskleur is wit. Naast dat deze kleur rust uitstraalt, is wit ook goed te combineren met de andere typerende kleuren van deze stijl: grijstinten en pasteltinten. Kortom, gebruik neutrale en kalme tinten. Dit komt voornamelijk doordat in een groot deel van Scandinavië de zonuren in de winter er beperkt zijn, daarom proberen ze het huis zo licht mogelijk te houden. Ook enorme raampartijen passen hier dus goed bij.

scandinavisch interieur
Voor welk Scandinavisch interieur kies jij?

Scandinavische bank

Ook hoort een comfortabele stoffen bank bij de Scandinavische woonstijl. Zorg er wel voor dat het niet een enorme plofbank wordt, dat kan misschien lekker zijn, maar past niet in de stijl. Kies juist voor een mooie strakke bank, met rechte vormen. Kies er een die er mooi uitziet, maar die ook nog eens enorm comfortabel is. En bank die goed bij de stijl past en als het past altijd een goede keuze is, is een hoekbank met een hoekeiland. Zoals bijvoorbeeld een long-chair. Dit zijn banken die zorgen voor een strakke uitstraling, maar wel lekker knus zijn.

Scandinavische stijl

Bij de andere meubels kun je het beste voor minimalistisch gaan. Bij de Scandinavische woonstijl komen geen grote robuuste salontafels voor, maar meerdere kleine bijzettafels. Kies voor niet te opvallende meubels en ga voor strak en wit. Ook een witte houten vloer of een wit kleed op de vloer is typerend voor deze woonstijl. En kies uiteraard voor natuurlijke materialen. Kies bij de accessoires voor geometrische accessoires. En probeer de typerende kleuren terug te laten komen in kussen, vazen en andere accessoires. Deze speelse toevoeging doet het goed met de rustige basis. Daarnaast horen groene planten ook bij de Scandinavische woonstijl. Je kunt dus verschillende kanten op met je meubelen in de Scandinavische stijl, het belangrijkste is dat je wel je eigen stijl en smaak laat leiden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *