Steigerhout: woonbladen lopen er mee weg

Steigerhout is al een tijdje in de mode. Tijdschriften en woonbladen lopen er gewoon mee weg. Vooral meubilair gemaakt van steigerhout (zowel geschikt voor binnen als buiten) geeft aanleiding voor veel enthousiasme. De uitgesproken, sfeervolle ruigheid van het hout draagt in iedere omgeving bij aan de gezelligheid. Steigerhout kan overigens ook uitstekend worden gebruikt om wanden en muren mee af te werken – ideaal als u een zomerse sfeer wilt bereiken.

Doe-het-zelf

Naast gewone aankopen is steigerhout ook een prima hulpmiddel voor de enthousiaste doe-het-zelver: op het grove steigerhout zijn een paar fouten toch niet te zien. En zo wel? Geen enkel punt. Het maakt het hout alleen maar mooier. Perfectie zit hem hier juist in de ruigheid. Zo is het mogelijk, zelfs als beginner, om steigerhout te verwerken tot een prachtig, uniek item met een blijvende waarde. Deze materiaalsoort stimuleert dus de creativiteit.

Onderhoud

Steigerhout is daarnaast een aankoop voor de lange termijn. Het heeft vrijwel geen onderhoud nodig en is daardoor uitermate geschikt als buitenmeubilair. Voor meubilair buitenshuis wordt evenwel aangeraden een goede laag vochtregulerende beits aan te brengen. Bij niet-regulerende beits blijft opgeslagen vocht in het hout zitten, waardoor het materiaal gaat rotten. Vochtregulerende beits gaat een dergelijke beschadiging tegen en is verkrijgbaar (in verscheidene kleuren en varianten) bij Hornbach en andere grote, huis-en-tuin zaken. Daar zal je voornamelijk van CanDo steigerhout tegenkomen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *