Tips als variaties voor je binnendeur

Elk huis heeft binnendeuren. Helaas komt het vaak genoeg voor dat de binnendeuren niet aansluiten bij het interieur. In dat geval is het mogelijk om de binnendeuren te vervangen naar eigen smaak, zodat de deuren een passende aanvulling vormen op het interieur. Wanneer u besluit om de binnendeuren te vervangen kunt u het best terecht bij een deurenspeciaalzaak waar uiteenlopende stijlen en uitvoeringen zijn te verkrijgen. Ook hebben speciaalzaken afwijkende deurmaten beschikbaar indien nodig. Binnendeuren zijn onder te verdelen in 3 hoofdcategorieën; de boarddeur, de luxe deur en de opdek of stompe deur.

De boarddeur

De boarddeur is een holle deur die is opgevuld met karton. In vrijwel de meeste woningen vinden we deze binnendeur terug. In de loopt der jaren heeft echter ook de boarddeur aanpassingen ondergaan waardoor het tegenwoordig mogelijk is om een boarddeur met massieve vulling te kopen.

De luxe deur

De luxe deur, ook wel paneeldeur genoemd, bestaat uit één of meerdere panelen. Deze panelen zijn massief en meestal van MDF (Medium-Density Fibreboard). De luxe deur is er in diverse uitvoeringen met zowel glas als zonder glas.

De opdekdeur en stompe deur

 

De stompe deur en opdekdeur zijn vrijwel identiek aan elkaar. Een stompe deur valt echter in het kozijn en wordt opgehangen met scharnieren. De naam is te danken aan de rechte kanten(stomp). Omdat stompe deuren volledig in het kozijn vallen worden deze op maat gemaakt voor het kozijn. De deuren zijn derhalve ook niet gelakt in tegenstelling tot andere type binnendeuren

 

Een opdekdeur valt gedeeltelijk in het kozijn (ongeveer 15 mm) en wordt opgehangen met speciale paumelle scharnieren. Opdekdeuren worden vrijwel altijd gebruikt bij stalen binnendeur kozijnen.

 

Categorieën voor de consument

 

Voor de consument worden de categorieën vaak op een andere wijze ingedeeld om het makkelijker te maken. Een veel voorkomende indeling is als volgt; klassieke binnendeuren, moderne binnendeuren, houten binnendeuren, glas in lood binnendeuren, glazen binnendeuren, stalen binnendeuren en schuifdeuren.

 

Het aanschaffen van binnendeuren zal vaak gaan op basis van het gewenst design, houdt echter ook altijd rekening met de specifieke binnendeur eigenschappen.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *