Tips bij de deurscharnier

Deurscharnieren zorgen ervoor dat deuren op een soepele en veilige manier open en dicht kunnen gaan. Vanzelfsprekend zijn goede deurscharnieren onmisbaar als je je deur op een veilige manier in de deurpost wil hangen. Het zijn vaak van die producten waar je eigenlijk niet echt bij stil staat, het gaat immers om de deur en die deurscharnier is dan maar een ‘bijproduct’. Toch is het belangrijk om ook bij de deurscharnieren stil te staan en een goede keuze te maken in een deurscharnier van goede kwaliteit.

 

 

Verschillende soorten deurscharnieren

 

Uiteraard worden er deurscharnieren gemaakt van verschillende materialen. Veelgebruikte materialen zijn roestvrij staal, aluminium, kunststof en messing. Belangrijk is dat deze materialen duurzaam zijn. De scharnieren hebben immers een behoorlijk gewicht te dragen.
Een ander onderscheid kun je maken als je kijkt naar de zichtbaarheid van deurscharnieren. De meest gebruikte scharnieren zijn zichtbaar, denk hierbij aan de kogelscharnieren of paumelle scharnieren. Ook zijn er onzichtbare deurscharnieren te verkrijgen. Deze worden netjes onzichtbaar verwerkt tussen het kozijn en de deur.

 

 

Kijk eerst naar je eigen wensen

 

Wanneer je op zoek bent naar een geschikt deurscharnier kijk je eerst naar je eigen wensen. Houd er rekening mee dat niet elk deurscharnier even veel gewicht kan dragen. De kwalitatief betere deurscharnieren kunnen uiteraard een deur van een hoger gewicht dragen. Als je wilt gaan voor een onzichtbaar deurscharnier is het raadzaam om na te gaan of de deur hiervoor geschikt is. Vraag zo nodig om advies bij een goede bouwmarkt, zij zijn gespecialiseerd en staan je graag te woord.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *