Tuinmeubel trends

Vroeger stonden de Nederlandse tuinen vol met wit plastic stoelen. Het voordeel van die dingen was dat ze eenvoudig schoon te houden en bovendien stapelbaar waren. Tegenwoordig hebben de tuincentra een breed scala aan tuinmeubelen in de aanbieding.

Een houten tuinset
Houten tuinmeubelen worden vermoedelijk nog steeds het meest verkocht. Deze tafel en stoelen – al dan niet met een aluminium frame – hebben als nadeel dat ze behoorlijk onderhoudsgevoelig zijn. Als je er voor kiest om ze in de winter buiten te laten staan, dan weet je zeker dat ze in het voorjaar algvorming vertonen. Kwalitatief goede houten tuinmeubelen zijn echter verre van goedkoop.

Aluminium in combinatie met kunststof
Met grote voordeel van deze tuinmeubelen is het geringe gewicht en de eenvoudige manier waarop je de tuinset schoon kunt houden. Met een sopje ben je binnen een paar minuten klaar. Een aluminium tuinset is relatief goedkoop en weegt weinig.

De moderne loungesets
Als je tegenwoordig goed voor de dag wilt komen kun je niet meer om een loungeset heen. Deze tuinmeubelen zijn meestal van wicker gemaakt. Wicker is een kunststof vezel die lijkt op rotan. Het voordeel van wicker is dat je het materiaal zelfs kunt schoonmaken met de hogedrukreiniger. Helaas nemen deze loungesets veel ruimte in beslag en zijn ze ook flink aan de prijs.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *