Verwelkom het daglicht in huis met een lichtkoepel

Een mens heeft genoeg daglicht nodig om goed te kunnen functioneren. Voldoende daglicht in huis is daarom van groot belang om energiek en gezond in het leven te staan en de kans op depressies te minderen. Heb je een huis waar niet genoeg licht binnenkomt? Dan is het aanbrengen van een lichtkoepel de oplossing om meer daglicht te verwelkomen.

Voordelen van een lichtkoepel
Wat is nu een lichtkoepel? Een lichtkoepel kan, in ruimtes waarbij geen of weinig ramen zijn, zorgen voor het benodigde licht. Hoewel een raam het huis een uitzicht geeft, zal daklicht meer daglicht geven. Een koepel geeft je al gauw 30 tot 50% meer licht, dan een raam met precies hetzelfde oppervlakte. Je zult bij een lichtkoepel de regen misschien een klein beetje horen vallen, echter bij huidige variaties, die uit meerdere lagen bestaan, is het geluid zeer gering, ongeveer 15-18 dB minder. De meerdere lagen vormen tevens een goede isolatie voor het huis. De lichtkoepels zijn veelal gemaakt van de beste isolatiematerialen en hebben HR++ beglazing.

Soorten koepels
Je kunt kiezen uit vele soorten en maten van lichtkoepels. De meest voorkomende koepels zijn, diegene waarbij het raamgedeelte bolvorming omhoog komt. Je hebt onder andere de BK Glaslight daglichtkoepel. Deze koepel heeft een zeer goede afwateringssysteem, een optimale uitzicht door het ononderbroken glasoppervlak, is onderhoudsarm en eventueel ook te verkrijgen met een ventilerend raam. De VELUX dagkoepel heeft echter de beste isolatiewaarde, is eveneens te verkrijgen met een ventilatieraam. Bovendien heb je keuze tussen een transparante en opalen versie. De VELUX dagkoepel heeft ook handige bijkomstigheden als een regensensor, stille geïntegreerde motor inclusief elektrische afstandbediening. Vergeet niet om ook aan een zonwering te denken.

Plaatsing lichtkoepel
Voor de plaatsing van het daklicht moet er een gat in het dak worden gemaakt. Natuurlijk kan dit niet zomaar worden gedaan en is het handig om van te voren een bouwtekening te maken. De plaatsing zelf hoeft echter niet moeilijk te zijn, als je handige doe-het-zelver bent. Wanneer je de vaardigheden niet bezit, laat het dan door een vakman doen. Het kan je een hoop tijd en stress schelen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *