Wat is nu eigenlijk een PVC vloer?

Polyvinyl Chloride (PVC) is het materiaal waar plastic buizen en leidingen van gemaakt worden. Maar het is ook een prachtig materiaal om vloeren mee te beleggen. Een harde, plastic bovenlaag zorgt er voor dat een PVC-vloer heel krasvast zal zijn.

Van de dansvloer tot in het ziekenhuis

Het probleem bij het vinden van een goede dansvloer is dat er dames zijn die heel graag gaan dansen op stiletto hakken. Parket, laminaat en zelfs een eikenhouten vloer zal op den duur de geest geven bij de voortdurende mishandeling door naaldhakken en ook door het stalen beslag van de herenlaarzen bij het linedancing. Een PVC-dansvloer kan daar wel tegen.
Maar een PVC-vloer heeft nog meer voordelen. We kennen wel de klik vloerbedekkingen die zo makkelijk te leggen zijn. Ook PVC vloeren kunnen geleverd worden als klik vloer. Die kunt u dus, met een beetje handigheid zelf leggen.

Gelijmd PVC

De PVC-vloer is heel dun, en kan dus makkelijk gelijmd worden, zowel in stroken als op maat gemaakt. Dit soort vloeren zijn ideaal in ziekenhuizen, in vergelijking met een laminaat vloer. Niet alleen omdat ze weinig onderhoud vergen maar ook omdat ze naadloos zijn en er dus geen stof of vuil in de naden kan gaan zitten.

Laminaat is niet te gebruiken voor vloeren in badkamers of andere natte ruimtes. Wanneer je een PVC vloer kopen wilt, moet je weten dat deze vochtbestendig is en dus erg geschikt voor de badkamer en het toilet, speciaal in ruimtes en gebouwen waar veel mensen gebruik maken van die ruimtes. Ook hier komt het gemak bij onderhoud en reiniging goed tot uitdrukking.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *