Wat mag je van een makelaar verwachten?

Bijna iedereen die zijn huis wil verkopen krijgt te maken met een makelaar. Weliswaar kun je een huis ook zonder hulp van een makelaar verkopen, maar verstandig is dat niet. Wat mag je van een makelaar verwachten, wat gaat het kosten en vooral: wat doet een makelaar voor dat honorarium?

Een makelaar kiezen

Wat mag je van een makelaar verwachten? Belangrijk is dat een makelaar je goed adviseert over de bestaande rechtsregels. Persoonlijk heb ik goede ervaringen met Woonkenners. Daarnaast bepaal je in overleg met hem of haar de verkoopprijs van het pand. Bij het bepalen van de vraagprijs komen onderwerpen zoals de specifieke voor- en nadelen van de locatie en de staat van onderhoud van het huis aan de orde. Uiteraard is ook van belang hoeveel inzet een makelaar toont. Er zijn makelaars die snel een paar foto’s maken en jouw huis op de website zetten. Vervolgens wacht men met de armen over elkaar geduldig af tot zich een potentiĆ«le koper meldt. Dat is over het algemeen niet de beste partij om mee in zee te gaan. Een goede makelaar doet meer dan dat.

Wat kost dat?

Het honorarium dat een makelaar Waalwijk in rekening brengt wordt courtage genoemd. De courtage bestaat uit een percentage van de koopprijs van het huis. Over de hoogte van dit percentage valt meestal succesvol te onderhandelen. Hopelijk heb je nu wat meer tips gekregen om de juiste makelaar te vinden. Veel succes hiermee!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *